Dag Blendle

Ik vond het zo’n mooi concept: van een krant of tijdschrift waar je geen abonnement op hebt kun je tegen betaling wel een artikel lezen. Echt een mooie manier om heel veel informatie netjes te ontsluiten. Ik had nog een idee ook. Soms lees je iets dat zo mooi is dat je dat aan je vrienden zou willen aanbieden. Ik zou best willen betalen om een artikel zo breder te kunnen verspreiden.

De klad kwam in het model toen ze ‘blendle premium’ begonnen. Waar het eerst een heel mooi betaalmodel was werd het een abonnementsvorm à la Spotify. NRC haakte af en deelde de artikelen niet meer. Dat was erg jammer. Blendle werd ondertussen gevolgd door Kobo Plus (voor boeken), Readly (voor tijdschriften) enzovoort. Met een redactie, da’s mooi, maar het was anders dan in het begin.

En de afgelopen week het nieuws dat het betalen per artikel helemaal verdwijnt. Dus verdwijnt Blendle van mijn telefoon. In de hoop dat iemand het oorspronkelijke idee nieuw leven inblaast.

Míjn resterende €3,- tegoed mogen jullie wel houden, maar ik raad jullie aan om het aan de anderen wel netjes terug te geven. Vrij gebruikelijk als je de voorwaarden verandert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.